Bloemenkwekerijen

Rozen kwekerij

By 26 maart 2019 mei 2nd, 2019 No Comments

Op bezoek bij een rozenkweker.

Bij mijn bezoeken aan verschillende rozenkwekerijen leer ik wel veel over deze mooie bloem.
Zo wil ik, als floriste, rozen van dezelfde lengte en met dezelfde dikke knoppen. Daarom  ben ik gaan kijken hoe ze dit bereiken in een rozenkwekerij.
Met de grootste zorg worden de rozen met de hand geknipt daarna worden ze gesorteerd op lengte , steeldikte en rijpheid. Op die manier koop ik dus die mooie homogene bossen rozen in.

Rozen knippen is een echte ambacht

Dit is echt traditioneel ambachtelijk werk. Twee keer per dag, en dit het hele jaar door, worden heel secuur rozen gekozen en geknipt bij de rozenkweker. Ze kiezen de rozen met de juiste rijpheid zodat de uitbloei optimaal is.

Een rozenkwekerij wil maatwerk leveren aan zijn klanten.

Zo gebruik ik veel de witte Avalanche+® roos. Een roos met een prachtige grote, hoge bloemknop en een stevige steel. Hiervan weet ik dat deze roos gemakkelijk verwerkt kan worden in mijn boeketten en bloemstukken. Deze roos beantwoord aan hoge eisen en heeft een grote sierwaarde en wat zeker belangrijk is… Deze roos heeft een lange houdbaarheid, of met andere worden, een lange vaastijd.

De witte Avalanche+® roos is een roos met een winter witte bloemknop met een vleugje groen. Een roos met een hoge sierwaarde en houdbaarheidswaarde.