Huwelijksbloemen

Bruidsboeket

By 14 maart 2019 april 17th, 2019 No Comments

Een van de belangrijkste huwelijksbloemen: het bruidsboeket.

Het boeket dat je als bruidje niet alleen draagt tijdens de huwelijksceremonie, maar ook een groot deel van de dag centraal staat. Dit moet gewoon mooi en speciaal zijn.

Je hoort het zo vaak zeggen, alle bloemen zijn tegenwoordig heel het jaar beschikbaar. Dan kan je toch eender welke bloem kiezen in je bruidsboeket…

Dit geldt zeker voor rozen, maar voor andere bloemen vraag je toch best even advies. Niet elke gekweekte bloem is op elk moment verkrijgbaar of zo sterk dat hij een hele dag in een bruidsboeket zonder water overleeft.

Hier geven we wat info over bloemen en kleuren voor bruidsbloemen doorheen de jaargetijden.

Trouw je in de wintermaanden? Pas dan het thema van je bruidsboeket hierop aan.
Er zijn in de winter veel bloemencombinaties te bedenken met rozen, zoals wit, blauw, grijs met anemoontjes en eucalyptus…

In het voorjaar kies je dan weer voor geurende bloemen voor je bruidsboeket, dit past helemaal bij de lente. Ook vrolijke, felle kleuren mogen nu zeker! Voorjaarstoppers voor een bruidsboeket zijn ranonkels en pioenrozen.
De klassieke look voor een bruidsboeket is dan ook nog erg in, witte en ivoorkleurige tinten en bloemen zoals rozen en gipskruid blijven populair.

Tijdens de zomermaanden heb je een uitgebreide keuze aan zomerbloemen en zijn de mogelijkheden voor een fleurig bruidsboeket eindeloos…Rozen zijn dan in elke grootte en kleur te vinden, zonnebloemen, hortensia, ze kunnen allemaal in een bruidsboeket verwerkt worden.

In de herfst is het dan weer leuk een boeket te kiezen dat past bij dit seizoen.

Bij herfst denken wij aan warme tinten. Maar ook aan alles wat we in het bos kunnen vinden! De herfst is ook het seizoen van de bessen, rozenbottel en viburnum en peper besjes, verschillende kruiden of brunia besjes.