Corsages

Corsage

By 14 maart 2019 april 17th, 2019 No Comments

Corsages of boutonnières en bloemjuwelen maken je bruidsbloemen compleet!

Voor de bruidegom een super corsage, helemaal afgestemd op het bruidsboeket van zijn toekomstige vrouw of… wat ook heel mooi kan zijn een corsage met de kleuren van zijn das of kostuum. Denk er dan wel aan te vragen of wij een kleur of bloem weten die daar bijpast en of we deze ook in het bruidsboeket kunnen verwerken.

Corsages of een klein bloemboeketje wordt ter hoogte van de borst op de kleding van de bruidegom gespeld en worden verder door families, getuigen of vrienden gedragen. We spreken van een boutonnière als de slechts uit één bloem bestaat.

De mannen dragen de corsage met de bloemen omhoog op de linkerborst (ter hoogte van het hart), de vrouwen daarentegen dragen de corsage met de bloemen omlaag, (links onder het sleutelbeen).

Wat ook heel mooi is, de mannelijke getuigen en vrienden een corsage, de vrouwelijke getuigen en vriendinnen een bloemenjuweel.

Wat is een bloemenjuweel?

Een bloemenjuweel kan variëren, een bloemenpolscorsage, bloemenhaarkam, bloemenkroon maar ook de bloemencorsage (een corsage kan ook in het haar gestoken worden)

Een bloemenarmband is weer heel verschillend en wordt afgestemd op de bloemen die in het bruidsboeket voorkomen. Dit kan enkel een roos zijn, maar ook een klein bloemenpalletje worden. Bij ons vind je  deze bloemenarmbanden aan op lint, maar ook verwerkt op echte armbanden.

Bloemenhaarkammen worden gemaakt op haarkammen of haarspelden. De bloemen worden afgestemd op de bloemen van de corsages.

Als bruid kan je ook vragen voor een bloemjuweel, wij maken ze voor u op maat. Niets is mooier als een haarkam of bloemenkroon met echte bloemen die ook terug te vinden zijn in je bruidsboeket.

Wil je echte bloemen op je trouwjurk of een corsage van orchideeën? Wij maken deze juwelen de dag van je huwelijk en komen deze ook bij je thuis afwerken.